CV

Strandjutter en dominee. Freek Salm werd in 1947 als domineezoon geboren in Den Helder. Na de middelbare school studeerde hij zowel theologie als rechten. Hij was 1974-1980 leraar Maatschappij op een middelbare school in Alkmaar. Van 1980-1984 was hij rechtshulpverlener psychiatrische patiënten.

Politicus. Na deze studie bouwde hij van 1980 tot 1995 een carričre op als lokaal politicus. Van 1987 tot 1990 was hij gemeenteraadslid voor de PvdA in Amsterdam. Van 1990-1995 was hij stadsdeelvoorzitter van de Baarsjes, waar hij onder meer bekend werd door effectieve aanpak van de drugsoverlast.

Wallenmanager. Daarna is Freek vooral bekend geworden als Wallenmanager van 1997 tot 2001. Hij was verantwoordelijk voor de bestuurlijke bestrijding van de criminaliteit in dit gebied. Deze aanpak kan gezien worden als een voorloper van de wet Bibob.

Zelfstandig manager ‘rafelranden’. Sindsdien is Freek werkzaam als zelfstandig adviseur of- zoals hij zelf zegt- manager rafelranden;’. Hij was onder meer betrokken bij de oprichting van het landelijk Bureau Bibob. Verder kende hij diverse gemeentelijke opdrachtgevers zoals Rotterdam, Nijmegen, Zandvoort, Alphen aan de Rijn en Almere.

Nu. Huidige grote opdrachtgevers zijn de gemeente Nijmegen en de gezamenlijk grote gemeenten in Zuid-Limburg.

home / freek / werk / contact / links